Hampsfield House, Windermere Road

£550,000

Guide price

  • Bedrooms: 3
DIRECTIONS Leaving Grange along Main Street, proceed to the mini roundabout and take the first left-hand turn into Windermere Road. Continue along Windermere Road and proceed up the hill out of Grange. At the brow, take a left-hand turn signposted for Hampsfield House. Continue through the stone pillars and along the private road for ¾ of a mile, passing through the woodland and over the cattle grid. As you drive through the grazing land, you will reach an electronic metal gate which opens to reveal Hampsfield House and grounds.

LOCATION Located within the Lake District National Park, Hampsfield House enjoys a stunning hilltop location with breath-taking views. Built in the 1880s, the stately home was stylishly converted into individual luxury dwellings in 2002/2003. Nestled in a private and secluded location on the edge of the bustling Edwardian town of Grange, the apartment is within easy reach of shops, cafes, renowned butchers, popular promenade and two golf courses.

Hampsfield House is also ideally placed to take full advantage of all that the South Lakes has to offer, the footpath to Hampsfell crossing the private driveway and being only a ten-minute drive from the shores of Lake Windermere and twenty minutes from junction 36 of the M6 motorway.

DESCRIPTION

2 Hampsfield House combines the essence of country house living with elegant contemporary style. Beautifully decorated throughout with modern décor, fixtures and fittings, the apartment retains a wealth of character including high ceilings, cornicing, ceiling roses and carved architraves.

Occupying more than half of the ground floor of the Victorian mansion, the apartment benefits from a private patio and lawned areas, and access to the magnificent communal grounds and cellar storage. An ideal home for those seeking a primary residence or their perfect holiday retreat.

The apartment is approached via a designated parking space directly in front of the building. Set away from the building is an additional parking space in front of a detached single garage with an electrically operated 'up and over' door, power and light. There is also a large shared visitor parking area, located on the left- hand side of the main entrance.

The imposing entrance door to the main building opens into a communal entrance vestibule, with attractive tiled flooring, individual post boxes and video entry system. A glazed door opens into the impressive entrance hallway with original oak-panelled walls and a grand staircase to further floors and a private front door to number two.

The front door opens into an inviting entrance hallway, which provides access to all of the accommodation. There are also several built-in cupboards with shelves and hanging space, a utility cupboard with space for a washing machine and dryer and a cupboard which houses the immersion cylinder.

The lounge is an impressively spacious and grand reception room, with high ceilings, central rose, cornicing and carved architraves. The room is bathed in natural sunlight from two large picture windows, allowing views of the courtyard and the landscape beyond. The central focal point is a multi-fuel stove set on a bespoke stone hearth with a matching inset and surround. The room also benefits from underfloor heating.

The kitchen/diner is dual function dining and work space, which is perfect for socialising and entertaining with family and friends. The kitchen is fitted with a high quality range of storage units with under counter lighting and a complementary polished granite worktop with a matching central island. Fitted within the worktop is a one and a half sink drainer with a mixer tap, and a four-ring induction hob with an extractor hood over. Integrated within the units is an electric oven/grill with a combination microwave oven above, fridge, freezer and dishwasher.

The kitchen area flows seamlessly into the dining area, which can easily accommodate both a family sized table and six chairs as well as additional living room furniture. The room features a pitched ceiling with beams and two large windows to sit and enjoy the views onto the pristine communal gardens and patio.

The master bedroom suite is located at the far end of the hallway and enjoys a wonderful outlook onto the communal gardens. The room is a spacious double, complemented with an extensive range of built-in wardrobes, overhead cupboards and a vanity dressing area.

The bedroom also benefits from an en-suite shower room, which includes a shower enclosure with wall mounted shower, WC with concealed cistern and "his and hers" wash hand basins set within a vanity unit.

Alongside is the second bedroom, which is another generous sized double, complemented with two built-in cupboards. The third bedroom is currently set up as a home office, but offers good sized single proportions.

The family bathroom is fitted with a three-piece suite, comprising of a bath with wall-mounted mixer shower, a WC and wash hand basin with vanity storage below.

Outside, the apartment benefits from a large private and sheltered patio and lawned area which leads onto extensive and beautifully maintained communal estate gardens, which include lawns, planted beds, terraces, natural limestone rock gardens and woodlands.

There are a number of garden seats to choose from and a network of pathways to stroll around the grounds and enjoy the uninterrupted countryside and bay views.

The apartment also benefits from communal cellar storage underneath the apartment.

TENURE

Leasehold.

Arrange viewing 01539 533316

Poole Townsend Grange-over-Sands

Regent House, 2 Main St, Grange-over-Sands

See all properties from this agent

Send me homes like this by email